Lavenergiprojektering

Lavenergiprojektering billede

Vi er eksperter i lavenergibyggeri, og vi har gennem tiden projekteret nogle af de største lavenergibyggerier herhjemme.
Lavenergibyggeri er i al væsentligt ikke ret meget anderledes end alt andet byggeri, udgangspunktet er blot et andet. Bygningernes orientering og udformning spiller en større rolle ved lavenergibyggeri end ved almindeligt byggeri. Indarbejdes de nævnte forhold fra første projekteringsdag via et tæt samarbejde mellem bygherre, arkitekt og ingeniør, er man allerede et godt stykke af vejen.
Ønskes byggeriet i en endnu skrappere lavenergiklasse end BR15, måske endda BR20, kræver det en stor energiteknisk viden, og den har vi blandt andet via vores arbejde med Passivhuse. En af bivirkningerne ved lavenergibyggeri kan være overophedning i perioder. For at sikre at der er styr på det termiske indeklima, udfører vi normalt BSim beregninger i forbindelse med lavenergibyggeri. For at sikre dagslysforholdene er som de skal være, simulerer vi ofte også dagslysindfald via programmet Xsun.