Gersagerparken. Tag-, beton-, og facaderenovering

Hvorfor denne reference:

Gersagerparken er en stor bebyggelse med omkring 2.600 beboere fordelt i ca. 1.000 lejligheder fordelt på to forskellige boligselskaber, hvilket indebærer en stor grad af koordinering mellem flere bygherrer samt brugerne af byggeriet. Bebyggelsen havde store problemer med Ghettodannelser og banderelaterede opgør, hvilket i dag er historie, og hvor bebyggelsen er et af boligselskabernes mest efterspurgte.

Gersagerparken er en del af Greve Nord projektet, hvor der er udarbejdet en boligsocial indsats, der arbejder for at skabe spændende aktiviteter for beboerne og naboskabet. Der tilbydes vejledning og rådgivning indenfor fx familier, job og uddannelse, sundhed, økonomi m.m.

Beskrivelse:

I 2005 begyndte den omfattende plan for en modernisering af Gersagerparken. De flade og nedbrudte tage blev erstattet med rejste tegltage, og facaderne blev renoveret efter et, på det tidspunkt, helt nyt koncept.

Aksel V. Jensen A/S udviklede i samarbejde med firmaet Hercules et system af klinkebelagte alu-kassetter, som blev produceret på fabrik for efterfølgende at blive hægtet på facaderne i et kliksystem.

Projektet blev afsluttet i 2008 med en forskønnelse af alle belægninger og grønne områder, hvor der er lagt vægt på fremkommelighed og naturskønne opholdsmuligheder. Hulrummet imellem kassetterne og de oprindelige sandwichelementer skulle forblive ventileret i en årrække, indtil de oprindelige facader var helt udtørret. Først herefter kunne hulrummet lukkes. Dette arbejde er udført i 2016 ved injicering af brandhæmmende isoleringsskum.

Tid, logistik og arbejdsmiljø:

Der var stor fokus på sikkerheden, da der blev arbejdet en lokation, hvor alle de eksisterende boliger havde beboere, og områdets daginstitutioner var i drift. Alle sikkerhedsforanstaltninger blev overholdt.

Der skete ingen uheld i forbindelse med byggeriet.

  • Bygherre Greve Boligselskab og BS61 Bolig
  • Byggeår 2005 – 2007, 2009 – 2014, 2014 – 2016
  • Entrepriseform Totalentreprise
  • Arkitekt KHS A/S
  • Kontraktsum 215 mio. kr.
  • Ingeniør og totalrådgiver Aksel V. Jensen A/S
  • Størrelse 35.000 m2
  • Opgavetype Renovering af almene boliger

Skal vi snakke sammen?

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om hvad vi kan hjælpe med.